Dagens teknologi, vart är vi på väg

Det finns tillfällen där tekniken i sitt hem inte vill fungera som den ska.
Det är inte ovanligt att man behöver göra olika felsökningar, speciellt när man har köpt någon ny pryl som ska kopplas in.

Att det är problem med trådlöst nätverk är det mest vanliga. Många av våra tekniska prylar i hemmet kopplar upp sig via Wifi och när radiovågorna ska fara kors o tvärs så händer det ibland att det krockar och stör ut varandra.

Virus är en vanlig orsak till att datorn där hemma strular, visst brukar man kunna avhjälpa med att alltid ha ett aktivt skydd som uppdaterat men ibland så fastnar det reklam på datorn.
Man kan med fördel kontakta en nätverkstekniker som hjälper problemen med sitt wifi snabbt eller så kan man kontakta pc-support om man har problem med sin dator.

Som företagare så är det viktigt att man avhjälper problem med sin teknik så fort som möjligt eftersom det kan betyda enorma besparingar om något kritiskt system ligger nere.
Alla hushåll i Sverige är uppkopplade på internet genom mobiltelefoner, datorer och andra smarta hushållsapparater.

Så statistiskt sett å råkar alla ut för ett virusangrepp eller får problem med något teknikrelaterat med en högre frekvens för varje år som går.
Samtidigt som man utvecklar program och tekniker för att skydda information och data så tillkommer det med samma takt sätt att exploatera och få tag på privat information.

En metod som är effektiv att skydda sig på är genom att använda sig av en VPN, det innebär att man maskerar sin uppkoppling genom att all information går igenom andra servrar och nätverk först innan man når dit man vill. Så om någon utomstående försöker ta sig in så stoppas denne av dessa servrar och hittar inte vem du är.
En VPN-tjänst kostar i snitt en femtiolapp i månaden.