Fördelar med hudvård i sina dagliga rutiner

Kanske är du väldigt insatt i hudvård och har det som intresse, eller så är du personen som på sin höjd tvättar ansiktet och inte riktigt vet vad din hud behöver utöver det? Då är den här listan för dig! Här går vi igenom några populära och vanliga ingredienser som du kan hitta i hudvård online idag. Oavsett var din kunskapsnivå och intresse ligger kan det vara bra att ha kolla på ingredienserna:

Retinol/A-vitamin

Retinol är en av de mest beprövade ingredienserna (vi skrev om det i kompisbloggen av våra kompisar om ni missade det!) och har studierna på sin sida för att faktiskt kunna ge synliga resultat i form av bearbetning av föråldrad hud. Det innebär att ingrediensen inte bara förebygger problem och ojämnheter utan även kan behandla redan befintliga.

Retinol är en A-vitamin som hjälper till att öka hudens cellförnyelse, reducera solskador och behandla finnar och andra ojämnheter i huden. Det här är alltså den perfekta ingrediensen i hudvård för dig som till exempel har akne och vill jobba bort det. Förutom det är retinol väldigt bra för att jämna ut hudton och släta ut fina linjer. Tillsammans med solskydd dagtid är retinol det bästa för att aktivt motverka och skydda hudens åldrande. Men vilka produkter innehåller då retinol? Det finns i både serum, essenser och krämer och en av de populäraste produkterna på marknaden just nu är Dermalogica Retinol Clearing Oil eller Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM Night Serum. Testa det!

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är trots sitt namn inte en syra utan en sockerart, något som även finns naturligt i kroppen. Det här är en ingrediens som du verkligen vill ha i din hudvård! Den binder upp till 1000 gånger din egen vikt och ger en plumpande effekt i huden. Vid brist på detta ämne kan vi få en slappare och torr hud med synligare rynkor. Hyaluronsyra hittar du mycket i produkter från bland annat Peter Thomas Roth.