Ta hand om håret på rätt sätt

Önskar du mindre slitet hår? Känner du att dina hårvårdsprodukter och accessoarer bara förstör håret? Då kan det faktiskt vara så att du använder fel produkter för din hårtyp. Oavsett om du använder löshår eller inte behöver ditt hår tas hand om och med rätt produkter kan du se tydliga resultat. Men vi förstår att det kan vara svårt att hitta rätt produkter, så det allra bästa är att rådfråga sin frisör om tips på stärkande produkter. Vi tror att många frisörer kommer rekommendera behandling med Olaplex och deras olika serier. Produkterna stärker och bygger upp håret på nytt samtidigt som det skyddar mot framtida slitage.

Olaplex hårbehandling

Kanske har du hört talas om just Olaplex då det är ett väldigt populärt märke med behandlingar som på riktigt kan reparera ditt skadade hår. Deras produkter innehåller en molekyl som reparerar trasiga svavelbindningar i håret och på så vis gör det friskare. Antingen gör du behandlingar på salong eller så finns det produkter som du kan använda hemma. De mest populära behandlingarna är nog Olaplex No.3 Hair Perfector och den fortfarande ganska nya produkten Olaplex No.7 Bonding Oil som snabbt har vuxit och blivit en storsäljare.

Ett annat bra tips på produkter är att vårda håret med skonsamma accessoarer. Ett alternativ är scrunchies i siden som ger både en snygg frisyr samtidigt som det inte skadar eller torkar ut håret. På samma sätt är en sidenmössa eller ett örngott i siden bra för att inte suga ut fukt från håret. På så sätt kan du hålla ditt hår fräscht utan att det slits av onödiga produkter som håret inte mår bra av.

Det viktigaste är att slut använda smala snoddar med metallspänne på, då dessa kan slita av håret. Och med regelbunden användning av dessa kan det leta till att du får synliga slitningar i håret.