Solceller – ett populärt val

Lagom till sommaren är det helt perfekt att installera solpaneler på taket. En solcellsanläggning är miljövänlig och håller dessutom elräkningen nere. Men vad bör du tänka på innan du köper solpaneler och anlitar en firma för att installera dem? Här kommer svaren på de vanligaste frågorna!

Ansök om bidrag tidigt

Om du vill vara säker på att du verkligen får ditt bidrag för en solcellsanläggning bör du ställa dig i kö tidigt på året. Det kan till och med vara värt det att vänta till nästa år och ställa dig i kö redan i januari. Eftersom solcellsbidraget har ett tak är det inte alla som mottar ett bidrag även om de uppfyller kriterierna.

Är det verkligen solpaneler som behövs?

Innan du investerar i en dyr solcellsanläggning bör du se över din fastighet. Ibland kan det vara bättre att se över isoleringen både i väggar och tak innan solceller installeras. Det är ingen mening att försöka få ner elkostnader om värmen går rakt ut genom väggarna! Ta hjälp av energirådgivaren i din kommun.

Gå igenom recensioner

När du letar efter en firma som kan installera din solcellsanläggning bör du låta det ta tid. Det finns många skojare på marknaden som egentligen inte vet vad de pysslar med. Ta in offerter från flera olika håll och jämför priser, material och arbetstimmar. Läs även igenom recensioner, om andra är nöjda och glada kommer säkerligen även du vara det!

Kontakta din hemförsäkring

Projektet solceller bör börjas med ett samtal till hemförsäkringen. Det är nämligen inte alla bolag som täcker skador på solceller och även skador orsakade av solceller. Eftersom detta är en ny fråga finns det inte många bolag som har svar. På grund av detta kan det vara värt det att byta hemförsäkring då du installerar solpaneler.

Tänk efter före och planera arbetet väl, säkerställ att du verkligen kommer få nytta av dina nya solceller! Anlita en solcellsinstallatör idag för att installera solceller Örnsköldsvik!