Allt du behöver veta om luftvapen

Luftgevär blir alltmer populära idag. Från träningspass till bakgård, till skadedjursbekämpning, till jakt på småvilt. De har många fördelar för din nästa utflykt. I den här artikeln kommer vi att ge dig lite information och tips om all du behöver veta om luftgevär.

Vad är ett luftgevär?

Luftgevär är ett skjutvapen som använder tryckluft, vanligtvis i form av ett gevär eller pistol. Den används för rekreation och träningsskytte eller jakt på småvilt. Ett luftgevär är ett långt skjutvapen som tillhör handeldvapen. Till skillnad från korta pistoler – luftpistol och revolvrar – måste du använda båda händerna medan du skjuter.

Vad kan jag använda mitt luftvapen till?

Luftvapen kan användas för ett antal ändamål, inklusive målskytte, skadedjurskontroll och jakt. Men om du aldrig har skjutit förut, skulle du vara bra att gå till en skjutklubb med en luftvapenavdelning och lära dig av en kvalificerad instruktör hur du hanterar ditt luftvapen på ett säkert och ansvarsfullt sätt och blir ett exakt skott.

Säkerheten först

Du kanske upptäcker att målskytte ger alla utmaningar du behöver eller kanske du vill gå vidare till att skjuta live stenbrott. Om du tänker skjuta ett levande stenbrott måste du bara vara försiktig med att göra det på privat egendom som du har tillstånd att skjuta på. Behandla luftvapen med samma respekt att du skulle ha ett laddat skjutvapen.

Gevär eller pistol

Moderna luftgevär är ännu mer sofistikerade och kraftfulla. Och de behöver ingen licens av någon typ eftersom de inte faller under kategorin skjutvapen. De kommer i både pistoler och gevär. De sträcker sig från enstaka skott upp till helautomatisk. Slutligen, oavsett vilken typ av luftvapen du väljer om du är nybörjare, ha alltid någon övervakning och följ instruktionerna och även om du är professionell, glöm inte att vidta försiktighetsåtgärderna och glöm inte att ha kul.