Tvätta bil

Att hålla din bil ren är visserligen inte den mest spännande delen av bilägarupplevelsen. Men det är dessvärre en av de viktigaste sakerna du kan göra för ditt fordon. Förutom att ta hand om bilen inifrån och ut, vilket hjälper till att förbättra återförsäljningsvärdena. Så ökar du också livslängden på den. Du kan också lika gärna använda biltvätt Göteborg om du inte själv vill tvätta din bil.

Tvätta själv i tvätthall

Även om du kan få din bil tvättad vid genomkörning av handtvätt eller automatisk biltvätt hos biltvätt Göteborg, är det värt att prova själv. Du kan använda vår gör-det-självhall då du vill tvätta din bil själv. Då kan du skrubba ner bilen så noggrant som du vill. När du har köpt alla svampar, tvålar och andra saker du behöver kan det också spara lite pengar på lång tid. Dessutom får du även tillfredsställelsen att ha gjort det själv och därtill blir din bil snygg igen.

Mycket att välja på

Att tvätta en bil själv kan dock vara ganska skrämmande, speciellt om du är ganska ny på att själv tvätta din bil. Som ett resultat är det inte ovanligt att se nybörjare göra nybörjarfel, allt från att tvätta bilen på fel tid på dagen till att skada bilens färg med svampar som du inte har sköljt ordentligt. Dessutom betyder det enorma utbudet av schampon, polermedel, borstar, dukar och andra rengöringsprodukter att du inte vet vad du ska välja. Utrustningar som finns på marknaden idag kan även göra vana bilägare osäkra på vad som kan vara bra att använda.

Tvätta bilen ute

Välj rätt väder och tid på dagen för att rengöra bilen. Du kan med fördel välja en molnig dag, för det är mycket bättre än direkt solsken. Värmen torkar nämligen ut din bil mellan varven, vilket kan lämna vattenmärken på bilen. Solens värme minskar också effektiviteten hos dina rengöringsprodukter. Innan du kan komma igång med själva tvätten måst du först skölja bort smuts och grus. Välj oss på Grimbos som din bilverkstad Göteborg.